Som en jävla checklista

Du kanske la märke till ett ord som jag skrev i mitt förra inlägg
 
Upplevt
 
Jag skrev att jag upplevt 15 olika länder. Jag vill lägga en betoning på det ordet eftersom att det är lite av min filosifi. Eller åtminstone något som jag numer försöker leva efter. Att vara här och nu. 
Jag har under en stor del av mitt liv, varit den som inte brytt mig så mycket. Struntat i konsekvenser, tänkt "äh, det ordnar sig", och låtit andra ta reda på min skit. Det såg ut så under många år, tills jag tog ett beslut, och gjorde en förändring.
Efter den förändringen, efter att jag blivit någorlunda ansvarsfull, slog det över till den raka motsatsen. Jag blev besatt av att planera framtiden. Göra upp planer, söka till skolor, göra läxora, tjäna pengar, gå på möten, räkna varenda krona som kom in och ut på kontot, du får inte hamna i klistret.
På ett sätt va det väl bra antar jag, för jag kom ur min ekonomiska knipa rätt snabbt och fick en stabil ekonomi. Kunde börja resa och njuta av livet. 
 
Men sen va det just det där. Att njuta av livet.
  Jag kom på mig själv, gång på gång, att jag befann mig på en plats eller i en situation som jag längtat efter, så länge, utan att njuta av den. Eller kanske va det mer när händelsen hade passerat som jag brukade tänka varför njöt jag inte mer av att vara där, istället för att planera nästa sak att hinna med? Som en jävla cheklista lever jag mitt liv" 
 
Det är en svår vana att bryta, och jag vet inte hur lång tid det kommer ta. 
Fan, jag vet inte om jag någonsin kommer lära mig. 
Men det kommer små stunder där jag kommer på det, och kan påminna mig själv om att
 
Stanna upp
Blunda
Ta tre djupa andetag
Lyssna
Känna efter
hur det doftar
hur det smakar
hur det känns
energier
Öppna ögonen och studera
Och
Välja ut de saker som jag är tacksam för, här och nu.
 
Det tar inte lång tid, och det räddar mitt (och de jag möter under dagen) sinnestillstånd. 
 
 
 
 

Kommentera här: